tiistai 20. kesäkuuta 2017

Juhannuksen suklaakakut

Suklaa on ihanaa, suklaakakku on ihanaa ja suklaakakku kermavaahdolla vielä ihanempaa. Sainko vakuuttuneeksi? Kokeilin viikko sitten mökillä suklaakakkujen valmistusta grillissä, tästä Poppamiehen ohjeesta inspiroituneena. Helppoa, nopea(hko)a ja etenkin hyvää.

suklaakakku grillissä

Mittasin kuivat aineet pussiin ennen mökille lähtöä, jolloin valmistus mökkiolosuhteissa oli helppoa. Aikaa taikinan tekemiseen menee alle viisi minuuttia, ja näiden valmistukseen tarvitsee vain sekoitusastian, lusikan ja haarukan.

Tiskiä vähentääkseen voi kakut paistaa pahvimukeissa. Mukit voi ruokailun jälkeen polttaa vielä vaikka takassa tai saunan pesässä; helppoa ja siistiä siis. Hyvin varustelluissa mökeissäkin ajan käyttää mieluummin muuhun kuin tiskien tiskaamiseen, ja etenkin jos vesi pitää kantaa sisälle, toivoo toki tiskin määrän olevan mahdollisimman pieni.

Jos valmistat suklaakakut pahvimukeissa, kannattaa mukit kääriä folioon. Folio suojaa kakkuja jos grillaa avotulella, mutta pitää myös kupit hiukan tasalämpöisempinä, jolloin lopputuloksena on tasaisen kypsä kakku. Itse paistoin kakut hiiligrillillä ilman kantta, ja epätasaisen lämmön vuoksi kolme kakkua kypsyi eri tahtiin. Paistoaika saattaa siis vaihdella grillin mukaan.

grillisuklaakakut


Suklaakakut grillissä

kolmelle

1½ dl vehnäjauhoja
¾ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl tummaa kaakaojauhoja
1 tl suolaa
2 munaa
1 dl kermaa
¾ dl rypsiöljyä

Kuumenna grilli kuumaksi. Sähkö- tai kaasugrillissä hyvä lämpötila on noin 200 astetta.

Vatkaa haarukalla kananmunien rakenne rikki, ja sekoita joukkoon kerma ja öljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä kerma-munaseokseen. Sekoita tasaiseksi massaksi ja lusikoi neljään annosvuokaan tai pahvimukiin.

Grillaa kakkuja noin 15–25 minuuttia, kunnes ne ovat kypsyneet pintaan saakka. Lopputuloksen pitäisi olla hiukan mutakakkumainen, eli reunoilta kypsä, mutta sisus voi jäädä hiukan pehmeäksi. Tarjoa kakut lämpimänä vaniljajäätelön kanssa, tai anna jäähtyä kunnolla ja nauti kermavaahdon ja mansikoiden kera.




2 kommenttia

  1. Oi ihanuus, olet yhdistänyt suklaan ja grillauksen. Super hyvää :D
    http://westendmum.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Grillaaminen saa kyllä ruoan kuin ruoan maistumaan hyvältä. Ja hei, jätskihän sopii suklaakakkuun (ja kesään) kuin nenä päähän ;)

      Poista

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall