torstai 15. maaliskuuta 2018

Tortillat uunissa

Perinteiset tortillat ovat monien perheiden arjen pelastus, ja keino saada lapsetkin syömään kasviksia. Tortilla-ateria on melko nopea tehdä, ja vaihtelua saa helposti raaka-aineita vaihtelemalla. Oletko koskaan kokeillut tortilloja uunin kautta? Uunitortillat ovat nerokas ruoka, joka maistuu todella hyvältä! Aikaa kuluu vain hiukan perinteisiä tortilloja enemmän, ja käytetty aika kyllä kannattaa. 

Tavallisesti tortilloja varten pitää pilkkoa raaka-aineita, ja niin pilkotaan myös uunitortilloihin. Suurin ero ajassa onkin vain kastikkeen lyhyt keittäminen, ja 10 minuutin paistoaika uunissa. Uunitortilloihin voi valita haluamiaan raaka-aineita, ja nahistuneetkin kasvikset on helppo upottaa täytteeseen. Tortillaletuista tulee uunissa rapeita, ja ne ovat siis lähestulkoon täysin eri ruoka kuin täytetyt tortillat.

Suosikkitäytteeni on jauheliha, tomaattimurska ja jääkaapista löytyvät kasvikset. Alla on usein käyttämäni ohje, mutta sitä voi huoletta muuttaa mieltymysten – ja jääkaapin sisällön – mukaan. Täytteissä hyvin toimii varmasti myös broilerin jauheliha, soijarouhe, tai miksipä ei pelkät kasviksetkin.

uunitortillat
tortillat uunissa

Uunitortillat

neljälle

400 g naudan jauhelihaa
1 porkkana
½ paprika
1 kevätsipuli
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
yrttejä, tuoreita tai kuivattuja
suolaa
mustapippuria
savupaprikaa
juustoraastetta
8 tortillalettua

Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli ja paprika sekä yrtit, jos niitä käytät. Ruskista jauheliha ja lisää sekaan kasvikset ja tomaattimurska. Mausta seos ja anna kiehua noin 5 minuuttia.

Jaa sitten seos 8 tortillaletulle, ja kääri letut rullalle tai taittele neliöksi niin, että reunat jäävät vuokaan laitettaessa pohjalle. Asettele tortillat uunivuokaan, ja ripottele pinnalle halutessasi hiukan juustoraastetta.

Paista tortilloja 200 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoile tortillat smetanan kera.


Kokeile myös:

Tomaatti-mozzarella uunimakkara

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall